Меню

Доматена супа с яйца

10 март 2012 | 16:24 | Аз жената
Добави в любими
1 глава лук
1 морков
2 буркана по 400 г домати (най-добре домашни), ако са пресни се рендосват или пасират, но след като се обелят. Но това си е зимна супа, когато имаме пресни домати има много други рецепти и начини, за да ги приготвите вкусно.
зехтин (олио)
босилек – сух или пресен
черен пипер, чубрица
сол
яйца, за всеки човек поне по едно
макарони (предварително сварени) Ако имате, например за закуска сте правили макарони със сирене или за десерт макарони на фурна и са ви останали една-две шепи, които иначе ще подмятате в хладилника, докато не се развалят.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно, морковът се рендосва, слагат се в тенджера с малко зехтин и се задушават. Доматите, ако са цели се пасират, след което се изсипват в тенджерата. Вари се около 20 минути, добавят се подправките. Ако е необходимо се добавя малко вода. Когато супата заври се слагат суровите яйца, едно по едно, както се правят яйца по панагюрски. Суровото яйце се чуква (най-добре в отделна купичка, за да се види дали не е развалено), след това се слага за няколко минутки във врящата супа и с по-голяма лъжица се изважда и отделя.
Когато се сервира – най-отдолу в чинията се слагат по няколко макарона, добавя се супата и отгоре се слага яйцето. Украсява се със свеж босилек или магданоз.
Както виждате това е много лесна супа, с която може да разнообразите менюто у дома.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай