Меню
Готварство

Салата Тон

11.07.2005г. / 09 25ч.
Аз жената
Салата Тон

Продукти:
1 консерва риба тон
майонеза
2 кисели краставички
– 1/4 зелена ябълка
царевица от консерва
ядки


Начин на приготвяне:
Изцеждаме водата от консервата и прехвърляме рибата в дълбок съд (паница). Намачкваме я хубаво с вилица и й прибавяме толкова майонеза, колкото поеме (въпрос на вкус, само нека майонезата да не е прекалено много). Нарязваме 2 кисели краставички на малки кубчета и прибавяме. Същото правим и с ябълката. Добавяме няколко лъжици царевица от консерва и разбъркваме всичко много хубаво. Накрая прибавяме и ядките (орехи или пържен фъстък, или каквото имаме под ръка). Охлаждаме в хладилника преди поднасяне. В случай, че нямаме всички продукти, можем да направим салатата само от риба, майонеза, кисела краставица и царевица/ябълка, т. е. кисело + сладко. Може и без ядки.

Коментирай