Меню

Десерт „Фантазия“

6 април 2012 | 09:05 | Аз жената
Добави в любими
За блата: 
3 яйца 
1 ч. ч. захар 
3/4 ч. ч. олио 
1 ч. ч. прясно мляко 
1 ч. л. сода или бакпулвер 
2 ч. ч. брашно 
За крема: 
2 белтъка 
1 ванилия 
1/2 ч. ч. пудра захар 
За глазурата 
1 шоколад за готвене, 90 г бутер

Продукти
Приготвяне

Първото, което трябва да направите са шоколадовите пастички:

Приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с бакп.(сода). Яйцата се разбиват за около 4 минути и се добавя захарта докато се разтвори, Постепенно се наливат млякото и олиото, след това брашното. Сместа е готова като започне да става на балончета. Пече се ок. 20 мин. на 180 градуса.
Междувременно кремът се прави като белтъците се разбиват на сняг с ванилията и пресятата пудра захар.
Шоколадът се разтапя на слаб огън в тиган (не съм фен на разтапянето на водна баня, в тиган ми е много по-лесно и бързо, а резултатът е същият) с бутера (ако е необходимо може да се добави малко прясно мляко).
След като изстине се разрязва на двойки правоъгълници, върху които се нанася от крема и се залепват. Заливат се със шоколада и се оставя да стегне (може и в хладилник ако навън е прекалено топло).
От тук нататък аранжировката оставям изцяло на вас. Последното, което ще споделя е как се прави тази красива карамелена чашка – карамелизира се захар, намазнява се черпак (или друг съд с подходяща форма) и се „плете“ с карамела на тънка струйка. Когато изстине (след 1-1.30мин) се отлепя внимателно и имате чудесна гарнитура, с която да развихрите вашето въображение.

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай