Меню
Готварство

Лятно ядене с патладжан

10.08.2005г. / 09 58ч.
Аз жената
Лятно ядене с патладжан

Продукти:
1 патладжан
около 200 г чорбаджийски чушки
3-4 суп. лъж. олио
1 домат
150 г сирене
1/2 връзка магданоз
по желание 3-4 скилидки чесън
по желание 1 лютива пиперка
сол, щипка захар

Измийте и почистете зеленчуците. В дълбок тиган сложете олиото, след което нарязания на дребни кубчета патладжан. Захлупете с капак и пържете, като разбърквате на 1-2 минути. Когато патладжанът е запържен добавете нарязаните на едро чорбаджийски чушки и лютивата пиперка. Отново поставете под капак и бъркайте. Добавете нарязания на дребно домат. Ако обичате чесън добавете и него сега. Когато ястието е готово (до няколко минути) подправете със солта и захарта (за смекчаване горчивината на зеленчуците), разпределете в чинии и поднесете с настърганото сирене и магданоз.

Това е едно вкусно, пикантно и бързо за приготвяне лятно ястие, подходящо и за самостоятелно, и за гарнитура към печено пиле, например или друга скара. Добър апетит!

Коментирай