Приготвяне:

Блатът се прави изключително лесно. Бисквитите и орехите се смилат, маслото се разтопява и се смесват много добре. Вземате тава за печене на торта, която е с отделящ се пръстен и намазвате с масло дъното и стените.
Ако прецените, че трябва още малко бисквити или разтопено масло, добавете. Покривате дъното и добре натискате, така че да се получи твърд блат. Поставяте го в хладилника.

През това време се заемате с крема. Размесвате добре изварата, крема сиренето и цеденото кисело мляко. Добавяте и чаша захар, ако обичате по-сладко, може и повече. Разбивате трите яйца с лъжичка мед и ги добавяте към общата смес. Настъргвате кората на лимона и я добавяте, прибавяте ванилия или друга есенция. И накрая добавяте предварително измитите и подсушени зрънца френско грозде.
Вадите тортената форма от хладилника и я напълвате с крема.
Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за около 40-50 минути.
След това оставяте да изстине, а после да стегне в хладилника.
Отгоре украсявате отново с френско грозде и стръкче мента.
Тази торта е идеална за летни празненства – лека и разхлаждаща.

Опитайте още: