Меню
Готварство

Кейк с орехи

09.09.2005г. / 09 33ч.
Аз жената
Кейк с орехи

Продукти:
4 яйца
1,5 чаена чаша захар
1 бакпулвер
2,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша орехови ядки
ванилия

Приготвяне:
Яйцата разбиваме с миксер и прибавяме постепенно захарта до пълно побеляване на сместа. Прибавяме олиото и водата на тънка струйка. Бакпулвера разбъркваме с брашното и прибавяме постепенно. Получената смес сипваме във форма за кейк намазана с олио и поръсена с брашно. Отгоре нареждаме ореховите ядки (четвъртинки от ореховата ядка). Печем във фурна 180 градуса, като 15 минути след поставяне във фурната, превключваме да пече само отдолу и намаляваме на 150 градуса до пълното изпичане на изделието. Желая Ви добър апетит.

Коментирай