Меню

Сок от вишни за вълшебни коктейли

12 август 2012 | 22:33 | Вергиния Генова
Добави в любими
Сок от вишни за вълшебни коктейли

Приготвяне

Вишните се берат с дръжките, защото и те са полезни. Може да наберете и малко листа. Ако имате опасения, че във вишните има червеи, може да ги залеете със студена вода и да сложите 2 лъжици сол, така те ще те ще излязат на повърхността.

След това отново измивате вишните, поставяте ги в дълбока тенджера и ги заливате с вода, която да ги покрие и да има няколко пръста отгоре.

Вишните врат 15-20 минути, докато плодчетата не се разпукат и не пуснат сока си. След това те изглеждат бледо розови или оранжеви, целият им рубинен цвят е преминал във водата. Прецеждате през хубава цедка или тензух.

Към получения сок прибавяте захар на 1.5 литра сок – 1 кг захар. Ако често си правите такъв сок може да решите, че друга пропорция е по-добра за вас. Отново слагате на котлона, за да се разтопи захарта за няколко минути и може да наливате в шишета и да стерилизирате.

А ако желаете може да консумирате веднага. Изчаквате да изстине, прибавяте лед и вода и сокът е готов. Може да го използвате и за различни летни коктейли.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай