Необходими продукти:
Нахут – 1 ч.ч.
Белен слънчоглед – 1 ч.ч.
Бадеми – 1 к.ч.
Лук – 1 голяма глава
Зехтин – 1 к.ч.
Сока от 1 лимон
Чер пипер, сол, кимион, магданоз

Приготвяне:
Нахута накисвам за една нощ. Бадемите и слънчогледа - за 3-4 часа (може и да се покълнат).

Всичко се отцежда и изплаква.

Всички продукти сипвам в блендер и смилам. (може да се използва месомелачка).

От готовата смес  оформям плоски кюфтенца, нареждам ги на готварска хартия и пека на най-слабата степен на фурната (до 45º) за 2-3 часа. Готовите кюфтенца са хрупкави отвън и сочни отвътре.

Сервирам ги с различни салатки според сезона и с много любов.

Снимка: Виолета Господинова

Прочетете интервюто с Виолета Господинова: Съхранете българските традиции

Опитайте още: