Меню

Невероятно вкусна есенна разядка

19 август 2012 | 21:02 | Аз жената
Добави в любими
червени домати
тиквички
сини домати
червени чушки
магданоз
босилек
сол, олио, оцет

Продукти
Приготвяне

Колкото и да е горещо, вече се усеща края на лятото и началото на есента. Появяват се типично есенните зеленчуци, затова трябва да се възползваме максимално от тях.

Не пиша нарочно пропорциите, защото нямат никакво значение. Ако имате по-малко от горните продукти сложете по 1 тиквичка, 1 син домат, 2-3 домата, 4-5 печени чушки и малко магданоз.

Тъй като въпросното кьопоолу издържа по-дълго време в хладилник, спокойно може да направите по-голяма доза, сега ще разбере защо.

Първо тиквичките трябва да се нарежат и да се варят за кратко – само колкото да омекнат, за да могат добре да се намачкат.

Синият домат трябва да са опече. Добре е да използвате бял такъв. Сега продават и един шарен – бяло лилав, който не горчи и няма нужда да го изцеждате. Той трябва да се опече, обели и намачка.

Чушките и доматите също се пекат и обелват. След което доматите се намачкват. Чушките се обелват и могат да се смелят, ако искате да се получи кьопоолу или да се нарежат. И в двата случая става много вкусно.

Всички тези продукти се смесват и овкусяват. За добро храносмилане може да сложите и малко босилек. Идеалната гарнитура за печени меса и печени тиквички!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Диди ( преди 11 години )
За Ваше сведение тиквичките също могат да опекат цели и после да се ообелят и намачкат с вилица. Трябва да са по-дребни и няма проблем. Можете да добавите и зелени домати. Пекат се, сваля се ципата и се мачкат с вилица. Каквито и варианти да направите е невероятно вкусно. За пикантност добавете чесън. Търпи добавяне на сирена според вкуса ви, извара и............ сусамов тахан. Опитайте различни комбинации и винаги ще бъде вкусова изненада. Особено ако имете възможност да опечете зеленчуците на жар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 11 години )
Да, наистина :) Може да се експериментира толкова много. Аз не съм пробвала да пека тиквичките, но може би ще е по-бързо всичко на скарата.Зелените домати още не са на преден план. В един момент става студено и неузрелите домати си остават зелени и тогава се чудим какво да ги правим :) а има различни вкусотийки с тях. Знаете ли друг вариант за тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар