Колкото и да е горещо, вече се усеща края на лятото и началото на есента. Появяват се типично есенните зеленчуци, затова трябва да се възползваме максимално от тях.

Не пиша нарочно пропорциите, защото нямат никакво значение. Ако имате по-малко от горните продукти сложете по 1 тиквичка, 1 син домат, 2-3 домата, 4-5 печени чушки и малко магданоз.

Тъй като въпросното кьопоолу издържа по-дълго време в хладилник, спокойно може да направите по-голяма доза, сега ще разбере защо.

Първо тиквичките трябва да се нарежат и да се варят за кратко – само колкото да омекнат, за да могат добре да се намачкат.

Синият домат трябва да са опече. Добре е да използвате бял такъв. Сега продават и един шарен – бяло лилав, който не горчи и няма нужда да го изцеждате. Той трябва да се опече, обели и намачка.

Чушките и доматите също се пекат и обелват. След което доматите се намачкват. Чушките се обелват и могат да се смелят, ако искате да се получи кьопоолу или да се нарежат. И в двата случая става много вкусно.

Всички тези продукти се смесват и овкусяват. За добро храносмилане може да сложите и малко босилек. Идеалната гарнитура за печени меса и печени тиквички!

Прочетете още: