![4 яйца
175 г крема сирене
200 г течен шоколад
150 г пудра захар
1 пакет бишкоти савоярди
100 гр. десертно вино марсала
150-200 г кафе еспресо
захар кристал
какао 50-70%](/media/files/resized/article/654x358/0da/dc3e241ad2323338e3d938dccd1e40da-77716ab97124895ac8d2c3653f8969cc.jpg)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват по отделно с по 75 гр. пудра захар, двете яйчени смеси се разбиват внимателно с нутелата и към тях се добавя крема сиренето. Готовото еспресо кафе се подслажда по желание, към него се добавя десертното вино и се охлажда. В подходяща форма за около 20 парчета се нареждат по борда бишкоти. С готовия крем се редува ред крем ред напоени в кафе бишкоти, Отгоре се подреждат бишкоти по желание. На края се поръсва обилно с какао. Хубаво е да престои около 10 часа в хладилник.
Добър апетит!
* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadelphia".
Снимка: pixabay
Опитайте още: