Меню

Шоколадови трюфели

17 декември 2005 | 10:37 | Аз жената
Добави в любими
Шоколадови трюфели

Приготвяне
Продукти
за пълнежа:
125 г какао на прах,
100 г натурален шоколад,
250 г пудра захар,
1 с.л. ванилия на прах,
75 г стафиди,
4 с.л. ром или уиски;

 

за глазурата:
300 г натурален шоколад,
150 г какао


Накиснете стафидите в рома (уискито). На водна баня разтопете шоколада. В отделен съд размесете в 75 мл хладка вода какаото, ванилията и пудрата захар до получаване на еднородна смес. Бавно сипвайте от нея в разтопения шоколад, като бъркате непрестанно. След като отдръпнете от огъня, оставете леко да се охлади, но без да се втвърди и добавете отцедените стафиди.

Разбъркайте и разстелете с дебелина около 3 см в йенски съд. Сложете в хладилника и изчакайте шоколадът все още да не се е втвърдил много. С две чаени лъжички вземате от сместа и залепвате половинките в топче.

Разтопете шоколада за глазурата на водна баня. В чиния сипете какаото на прах. Взимате всяко топче, пускате в разтопения шоколад, изваждате и овалвате в какаото. Връщате обратно в хладилника до момента на поднасяне.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай