Меню

Бяла торта с малини

13 май 2013 | 15:00 | Аз жената
Добави в любими
350 мл прясно мляко 
150 г захар 
200 г бял шоколад 
2 пакетчета желатин 
5-6 бисквити 
1 пак. суха сметана 
2 ванилии 
2 ч.ч малини

Продукти
Приготвяне

200 мл от млякото се загрява, заедно със захарта. Добавя се натрошеният шоколад до пълното му разтопяване. Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и се добавя към останалите продукти. Сместа се връща на котлона за 4-5 минути и се оставя да се охлади. Разбиваме 150 мл. прясно мляко със сметаната и ванилията и добавяме към охладената смес. Намокряме стените на форма за кекс с малко вода и изсипваме половината от крема . Нареждаме бисквитите и 1 ч. ч. от малините . Покриваме с останалата част от крема и малините . Оставяме да се охлади за 3-4 часа.

Забележка !!! Преди да обърнем кексовата форма, потапяме в топла вода за 10 секунди за по-лесно изваждане.

Автор на рецептата е Диди Петрова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай