Маята се разтваря в затопленото прясно мляко( една чаена чаша) заедно със захарта и се оставя на топло да шупне.

Пресява се брашното( Аз го пресявам 2 пъти. Така се получава по-пухкава питка.)Прави се кладенче и в него се поставят  шупналата мая и разбитите белтъци,2 с. л. олио, сол. Замесва се тесто с останалото прясно мляко. Покрива се и се оставя да втаса за поне 1 час.

Втасалото тесто се разделя на две и се разточва на два правоъгълника.

В купичка се смесват червеният пипер, разбитите жълтъци и 3 с. л. олио. Разточеното тесто се намазва със сместа и се поръсва с ким. Който не харесва подправката може да я пропусне.

Разточените листове тесто се поставят един върху друг и се сгъват навътре. След това се прегъва още веднъж. Така се получава една дълга лента.

Краищата на сгънатото  във формата на лента тесто се отрязват и се разделя на още 2 части.

Всяка част се разделя на три и така се получават шест части. Отрязаните краища на тестото остават за средата на питката. Тях навивам на роза.

Всяка от шестте части се реже по диагонал. Така се получават два триъгълника от всяка част. Общо 12 части.

Оставените на страна два края на тестото се разточват и се поставят един върху друг. Навива се като охлюв. Така се получава розата, която е средата на питата.

Получените 12 части се обръщат с по-широката страна към тавата. Редят се около розата.

Намазва се с останалата смес от жълтъци, олио и червен пипер. Пече се на умерена фурна до получаване на златиста коричка!

Рецептата е на Биляна Йончева, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“