Конкурс

Конкурс „Най-вкусните великденски рецепти“

Участвайте в новия ни конкурс за кулинарни изкушения

30.04.2013г. / 10 15ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Скъпи дами, и този път се оказа трудно и отговорно определянето на наградените. Още не сме публикували всички рецепти, чиито авторки ще получат по една книга, но за да не протакаме повече, ето нашия избор: Маргарита Димитрова, Добринка Петкова и Виолета Матева.

Молим наградените да изпратят на e-mail konkurs@az-jenata.com точния си пощенски адрес и пощенски код, тел./GSM за връзка, за да им изпратим наградите. Отново благодарим на всички, които участваха.

* * *

Скъпи дами, срокът за конкурса изтече, благодарим много на всички, които участваха, като изпратиха своите великденски рецепти. Една по една ще публикуваме рецептите в следващите дни. За следващия Великден ще имаме още по-богат избор от ястия, идеи... благодарение на вас. Молим за няколко дни търпение, през които ще спорим помежду си кои рецепти да наградим. Ще поставяме и линкове към тях оттук.

Ето и всички участващи:

* * *

Страстната седмица започна и с нея отброяваме дните до Възкресение Христово – Великден, празникът, на който цялото семейство се събира. През тези три дни, в които празнуваме възкресението на Иисус Христос, нашия спасител, приготвяме и празнична трапеза, около която се събираме заедно с любимите ни хора.

Екипът на Az-jenata.bg добре знае, че читателките ни са прекрасни кулинарни асове и не пропускат случай да надскочат себе си в готварството. Затова отправяме към вас едно кулинарно предизвикателство коя читателка ще приготви най-вкусните великденски гозби! Няма да ви ограничаваме и ще се насладим на вашите солено-сладки рецепти в какъвто вид решите да ги приготвите.

Снимайте великденските си изкушения и ни пращайте рецептите на konkurs@az-jenata.com. Редакционният ни екип ще избере трите най-вкусни и вдъхновяващи рецепти, които ще награди със специални награди.

!!! Важно е да знаете, че откраднати или прекопирани рецепти ще бъдат дисквалифицирани от конкурса.

Конкурсът започва днес, Велики понеделник, 29 април и ще продължи до 13 май.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 10 години )
От редакцията:Не само наградените, почти всички ще публикуваме. :-) Дори спорим на коя рецепта да дадем и една извънредна награда, освен обещаните.\Спечелилите са тези, чиито рецепти публикувате или ще публикувате всички рецепти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ivomira ( преди 10 години )
според броя на парчетата мини шоколадови яйца1 бр шоколадов заек400 г шоколад/ шоколадов кувертюр/ шоколадови пелети400 г течна сметана за разбиване1 щипка сол3 с. л. топла вода5 яйца180 г захар100 г брашно100 г нишесте натурално (може да се замести с брашно)50 г белени бадеми-люспи (може и без тях)30 г кокосови стърготиниПриготвяне: Изпича се обикновен пандишпанов блат във форма с диаметър 26 см (или се ползва готов). Разрязва се хоризонтално на 3 части. Всяка от тях се пулверизира с хладко прясно мляко и се намазва с 1/3 от предварително приготвения ганаш от горчив шоколад/шоколадов кувертюр и течна животинска сметана. След като престои една нощ, се украсява според въображението и възможностите. Тук съм използвала един шоколадов заек и 12 шоколадови бонбони-яйца. "Полянката" е от боядисани със сладкарска боя кокосови стърготини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар