Меню

Бърза торта

10 февруари 2006 | 12:20 | Джадала Мария
2 от 2 гласа
Добави в любими
Бърза торта

Приготвяне

Продукти:
готови блатове за торта
1 пакетче нишесте плодово или ванилия
1 л пр. мляко
4 лъж. захар
1 пакетче захаросани плодове на малки парченца
4-5 орехови ядки
4-5 суп. лъж. сок от компот

Пригответе крема като сварите млякото и докато е топло с бъркане в него поставите разтвореното в малко мляко нишесте, заедно със захарта.

В тортена чиния поставете първия блат. Напоете със сок от компот, сложете част от готовия и леко изстинал крем, разпределете по цялата повърхност, сложете малко начупени на ръка орехи. Отгоре поставете втория блат и повторете процедурата. След третия блат сложете целия оставащ крем и заравнете добре – това е “лицето” на тортата. Поръсете със захаросаните плодове. Тортата е готова!

Тази торта се приготвя за около 20 минути – заедно с приготвянето на крема. Подходяща е за заети домакини или за майки с малки деца, които нямат много време.

Ако не разполагате с готови нарязани захаросани плодове можете да използвате сушени смокини, сини сливи, фурми, кайсии, които да нарежете на дребни парченца.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Asya ( преди 11 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
тони ( преди 11 години )
Тортата е страхотна, лека и бърза за приготвяне. Аз я приготвям по същия начин, но използвам и плода от компота - пасирам го и го намазвам в/у блата, след което слагам от крема и пак блат и т.н. Към крема добавям и цедено кисело мляко (продават го по магазините). Отгоре я украсявате по желание. Добър апетит :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
кристина ( преди 11 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
Pavlina ( преди 11 години )