Меню

Весели кексчета

12 юни 2013 | 09:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 гр брашно
2 яйца
120 гр кафява захар
50 гр смлени орехи или сварени кестени
около 100 гр масло
100 мл готварска неподсладена течна сметана
15 мл коняк
4 лъжици натурално какао
две лъжички бакпулер

Продукти
Приготвяне

В купа поставете брашното. В отделен съд разтопете маслото и добавете към него захарта. Маслото много бързо може да го разтопите като го сложите за няколко секунди в микровълнова фурна. След като добре сте разбъркали маслото и захарта може да ги добавите към брашното.

Добавете яйцата, готварската сметана и какаото. Разбъркайте добре. Най-накрая добавете смлените орехи или кестените, които сте нарязали на малки парченца и коняка. Докато бъркате сместа опитвайте. Ако мислите, че не е достатъчно сладка на захар и богата на какао, добавете още от тях. Изсипете я в намазана с масло форма или в хартия за печене на кексчета.

Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Наблюдавайте ги! Пекат се за около 15 минути, може и по-малко, всичко зависи от фурната.

След като изстинат украсете кексчетата със захарни маркери.

Друг вариант на сервиране е с вишнево сладко (или друго по ваш избор). Изсипете малко вишнево сладко в купичка и към него добавете около 10-15 мл коняк. Разбъркайте добре. Сложете в чинийка едно кексче и полейте отгоре с малко от сладкото. Ще се получи невероятна комбинация от вкусове.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай