Меню

Шоколадово суфле

12 септември 2013 | 10:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 броя суфле:
2 яйца и един жълтък
80 г масло
90 г пудра захар
150 г натурален шоколад
ванилия
2 чаени лъжички натурално какао
20 г брашно

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Може да го направите и в микровълнова фурна, по-бързо е. В купа сложете двете яйца и жълтъка заедно със захарта и ванилията. Разбийте добре с помощта на миксер. След това прибавете разтопените масло и шоколад и разбъркайте отново.

Последни сложете брашното, което трябва да е пресято и какаото. След като се получи хомогенна смес, намажете формичките за суфлето с малко масло и какао по дъното и стените им.

Напълнете формичките със сместа (малко над средата на всяка формичка) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса между 10 и 15 минути (зависи от фурната). Когато сервирате суфлето, поставете го в чиния, поръсете го с малко пудра захар и пожелание украсете с топка сладолед.

снимка: Sxc.hu

 

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай