Меню
Готварство

Ориенталска баклава

03.05.2006г. / 10 17ч.
Аз жената
Ориенталска баклава

Продукти:
2 пакета готови фини кори
1 1/2 чаши счукани орехи
60 г краве масло
2 1/2 чаши захар
4-5 карамфилчета
канела
3 праха ванилия

Приготвяне: Корите една по една се наръсват с разтопено масло и се нареждат по 6 една върху друга, като между тях се напълва плънка. Тя се приготвя, като смесите ядките със захарта. Навиват се на две стегнати рула, които се нарязват на колелца през 2 см. Нареждат се кръгчетата в намазнена тава, наръсват се с масло и се пекат на слаба фурна. Оставят се да изстинат и се заливат с горещ сироп, получен от захар, 1 чаша вода, карамфил, канела и ванилия. Сервират се на следващия ден, като през това време се държат на хладно.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Валерия Фирова ( преди 11 години )
60 гр.масло и само толкова сироп на 2 пакета кори-това не е възможно.На 1 пакет кори-125 гр.масло и поне 2 чаши вода с 3 захар.И орехите са колкото за 1 пакет кори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар