Меню

Запечена паста със сос, моцарела и пармезан

28 март 2014 | 11:26 | Михаела Лазарова
Добави в любими
За соса:
зехтин или олио
6 скилидки чесън
1 глава лук
250 г маслини
1200 мл доматен сос за спагети
сол, черен пипер
кайма или колбас по желание
Други необходими продукти:
500 г къса паста (за предпочитане с формата на мидички)
2 топки моцарела
връзка пресен босилек
100 г пармезан

Продукти
Приготвяне

Докато приготвяте соса, сложете пастата да се вари. В тиган сложете да се задушат нарязаните скилидки чесън и лука. След като омекнат сложете маслините, сол, черен пипер и доматения сок. За около 15 минути сосът трябва да се сгъсти. По желание може да добавите и някакъв колбас или кайма.

След като пастата е сварена, отцедете я и я сложете в соса, но не във всичкия. Отделете си малко от него за завършване на ястието. Разбъркайте добре пастата, за да може сосът хубаво да влезе в нея.

На дъното на тавичката сложете няколко капки зехтин. Разпределете половината от пастата. Върху нея сложете моцарелата, която може да нарежете на филийки или парченца. Добавете и пресен босилек.

След това изсипете останалата част от пастата, отново сложете моцарела и босилек и завършете с остатъка от соса. Най-накрая поръсете с настърган пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка и идея:youvegotmeal

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай