Меню

Фритата с шунка, зеленчуци и пармезан

5 септември 2014 | 11:49 | Михаела Лазарова
6, 8 или 12 яйца
150 г настърган пармезан или кашкавал
1 бучка масло
150 г шунка
няколко стръка магданоз
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 червени чушки
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Фритата е италиански омлет, който може да бъде изключително богат на вкусове. За да го направите, най-напред загрейте фурната на 180 градуса. Ще ви е необходима тавичка с незалепващо покритие или тиган с махаща се дръжка.

Сложете в тигана малко масло. След като се разтопи, добавете нарязаната шунка. Когато придобие златист цвят, добавете и нарязаните зеленчуци. В купа разбийте яйцата и овкусете с малко сол, черен пипер и настъргания пармезан.

Когато зеленчуците омекнат, може да ги залеете с яйцата. С помощта на шпатула разпределете добре яйцата между останалите съставки. Гответе 1-2 минути без да обръщате фритатата. След това я догответе във фурната за около 10-15 минути, нарежете я на парченца и сервирайте.

Снимка: Marthastewart.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай