Меню

Домашни бонбони с фъстъчено масло и шоколад

25 септември 2014 | 16:40 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1/2 чаша меко масло
1 1/2 чаша фъстъчено масло 
2 чаши пудра захар 
3 прахчета ванилия
натурален, млечен или бял шоколад
ядки за поръсване на бонбоните по желание

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте с миксер маслото, фъстъченото масло, захарта и ванилията до получаването на гладка смес. Оформете малки топки, които поставете в подходяща чиния и оставете да стегнат в хладилник за 1 час.

След това разтопете на водна баня или в микровълнова фурна шоколада. Във всяко топче сложете по една клечка за зъби или малка коктейлна клечка и потопете всеки бонбон в разтопения, но не врял шоколад. Необходимо е отново да ги сложите в хладилник за около час.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай