Продукти:
400 г телешко месо
150 г гъби
70 г краве масло
глава лук
1 с л брашно
1/4 лимон
червен пипер
сол
за соса:
20 г краве масло
1/2 с л брашно
100 г сухо бяло вино
сметана
щипка червен и черен пипер
сол

Приготвяне: Гъбите с лукът се нарязват на ситно и се изпържват в масло. Заливат се със сок от лимона и се оставят на топло. Месото се нарязва на тънки ивици, които се овалват в предварително подсоленото и наръсено с червен пипер брашно и се изпържват в останалото масло. Когато се позлати от всички страни, се изважда и също се оставя на топло. Приготвя се сосът, като се разтопява маслото, наръсва се с брашното, залива се с виното и се смесва със сметаната и подправките. Прибавят се месото и гъбите и се оставя на огъня да се сгорещи няколко минути. Ястието се сервира със сварен ориз или юфка.