В голяма тенджера кипнете подсолена вода. Сложете картофите да се сварят за около 15 минути или докато омекнат. Отцедете.

Междувременно поставете броколите в съд за готвене на пара над картофите и ги сварете. Достатъчни са им около 5-6 минути. Изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Намачкайте картофите с ¼ от млякото и 1 лъжичка сол. Намазнете формата за печене и разстелете картофите на дъното. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Картофите трябва да покафенеят.

След това добавете лука, броколите и кашкавала върху картофената коричка, която се е образувала.

Разбийте яйцата, останалото мляко, 1 лъжичка сол, черния пипер и индийското орехче. Залейте броколите и кашкавала.

Върнете обратно във фурната за още 30-40 минути. Преди да се консумира, трябва да се охлади за около 10 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: