Меню

Домашен хумус

14 април 2015 | 17:01 | Илияна Николова
3 от 9 гласа
Добави в любими
2 чаши стерилизиран боб, изцеден
1/3 чаша тахан
¼ чаша лимонов сок
1 чаена лъжичка сол
2 скилидки чесън, намачкан
1 супена лъжица зехтин
1 щипка червен пипер
1 чаена лъжичка млян пресен магданоз
20 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Поставете всички съставки в блендер или ги пасирайте с пасатор. Пасирайте до гладка смес. По желание поръсете с подправките накрая или смесете и тях. Въпрос на вкус!

Сервирайте с препечена филийка.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
петя ( преди 2 години )
Тука горе чета ,че нещо споменавате боб.Днес,току-що направих пасиран боб,с подправките/чушка,селъри,морков,чубричка,джоджен/,с които е сварен.Е няма такова прекрасно нещо.Тъй като е малко повече като количество исках да видя останалото количество с какво да подправя.Да,добавих чесън,малко сиренце ,капки лимон и пресен магданоз.Стана много добре.Сандвич с доматче отгоре е супер
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
tani80s ( преди 8 години )
Аз пък бих го опитала,какво от това че хумусът е с нахут!Тогава няма да е хумус,а разядка с тахан и боб!Правила съм и все още правя домашен хумус,какво като не съм главен готвач на "Хилтън".Изяжда се с удоволствие и от двамата ми мъже :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
никнейм ( преди 8 години )
4 rate up comment 2 rate down comment
yuda ( преди 8 години )
Какъв боб, какви 5 лева. Или поне не го пишете хумус. Хумусът е с нахут. Той прави специфичния вкус. Плюс това е се смесват всички подправки наведнъж. Хумусът е кулиарно изкуство и много малко хора могат да го правят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )
2 rate up comment 2 rate down comment
хумус ( преди 8 години )
Хумусът се прави с консервиран нахут, а не с боб , така е оригиналната рецепта.Иначе другите съставки са ок.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар