Меню

Сьомга със сладък сос и вино

4 декември 2006 | 22:19 | Аз жената
Добави в любими
250 г сьомга филе
50 г сушени кайсии
1/2 ч.ч. бяло вино
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен лук
1 с.л. печен сусам
1/2ч.л. джинджифил

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука на ситно, кайсиите – на кубчета. Заделете част от тях за гарниране. Задушете лука в половината зехтин с бялото вино, кайсиите и джинджифила.

След 2-3 мин. махнете от огъня. Залейте филетата с получената марината. Оставете 2 часа в хладилник. Задушете сьомгата в останалия зехтин.

Добавете малко вода и сол. Задушете за 15 мин.

Сервирайте ястието топло с кайсии и препечен сусам.

Снимка:

shc.hu

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай