![1 чаена лъжичка олио
1 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязан
¾ чаша киноа
1 и ½ чаши зеленчуков бульон
1 чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка лют червен пипер
½ чаена лъжичка черен пипер
1 чаша царевични зрънца
300 г сварен черен боб
½ чаша нарязан магданоз](/media/files/resized/article/654x358/d05/e804525b55ab08f29169a51fc093cd05-d575136d97d1ccaa43ba8b9bd8fbb4cc.jpg)
40 мин.
-
Порции: 6
Загрейте олиото в тенджера на средна температура. Запържете лука и чесъна, докато покафенеят.
Смесете киноата в лучената смес. Покрийте с бульона. Подправете с кимион, лют червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да заври. Когато заври, добавете и боба. След това покрийте и оставете да къкри, докато киноата омекне и бульона се абсорбира напълно. Отнема приблизително 20 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: