Меню

Пилешко на грил с горчица и кафява захар

5 януари 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 бр пилешки гърди
¼ чаша ябълков оцет
3 супени лъжици горчица
сокът от 1 лайм
сокът от ½ лимон
½ чаша кафява захар
1 и ½ лъжички черен пипер
6 супени лъжици зехтин
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма стъклена купа смесете оцета, горчицата, чесъна, лимоновия сок, кафявата захар, солта и черния пипер. Смесете всичко заедно със зехтина. Разбъркайте добре. Поставете месото в маринатата. Покрийте и сложете в хладилник за през нощта.

Загрейте грила на висока температура. Намазнете го и сложете месото върху подготвената скара. Печете средно по 8 минути от всяка страна или докато хване апетитен кафяв загар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай