Меню

Пълнени червени картофи с бекон и лук

13 януари 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 червени картофа
2 глави лук
100 г пушен бекон
5 супени лъжици олио
1 щипка сол
40 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите. Разрежете ги на три места на ширина, но така че да не стига ножът до края на картофа. Трябва да се получат 3 дълбоки цепнатини. В цепнатините сложете парчета бекон и резен лук.

Напълнете всички червени картофи по този начин. Подредете ги в тавичка за печене. Полейте с олиото, поръсете със сол и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай