![500 г печена/пушена сьомга
300 г печена тиква, нарязана на кубчета
12 чаши зелена салата по избор (марули, бейби спанак, рукола, айсберг)
1 и ½ чаши варено жито
1 и ½ чаши обелени и нарязани краставици
1 чаша сушени боровинки
¾ чаша зехтин
2-3 супени лъжици балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/d33/13a8d7b9f9f3909265fcc4b445175d33-52d8acc2ad544d0a9390f043dc6482ed.jpg)
30 мин.
-
Порции: 4
Предварително опечете рибата, ако я предпочитате възможно най-здравословна. Тиквата също трябва да се изпече преди да се сложи в салатата. Смесете всички съставки и ги овкусете. Сервирайте в голяма купа.
Снимка: iStock
Опитайте още: