Меню

Картофени ньоки с масло и подправки

19 февруари 2016 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
2 големи жълтъка
сол на вкус
½ чаша брашно
4 супени лъжици масло
черен пипер на вкус
200 г пармезан
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите. Обелете ги, нарежете ги и ги намачкайте с вилица. Сложете ги в дълбока купа, подходяща за месене.

Към тях добавете маслото, половината от брашното, подправките и започнете да месите, докато сместа стане лепкава.

С ръце оформете малки леко продълговати хапки, все едно месите кайма за кебапчета. Получените ньоки отново оваляйте в останалата част от брашното. Пържете в сгорещено олио в дълбок тиган или тенджера на маслена баня.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай