Меню

Фритата с броколи, лук и кашкавал

15 март 2016 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
8 големи яйца
2 чаени лъжички зехтин
1 глава червен лук, нарязан
2 чаши броколи, сварени
¼ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
½ чаша настърган кашкавал
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Отделете 4 от яйцата. Разделете жълтъците от белтъците. Към белтъците добавете другите 4 цели яйца и 2 супени лъжици вода. Разбийте добре, докато се получи пухкава смес.

В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнината на умерен огън. Запържете лука за около 5 минути. След това и броколите за още 2 минути. Подправете със сол и пипер. Изсипете сместа с яйцата върху зеленчуците, така че да покрие равномерно. Намалете огъня и похлупете. Нека се пържи за около 8 минути.

Малко преди да е готово прибавете и кашкавала и оставете да се разтопи.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай