![5 броя филии
2 банана, нарязани на кръгчета
200 г тофу
5 супени лъжици кленов сироп
1 ванилия
½ чаша бадемово мляко (може и соево)
2 супени лъжици кокосово масло
100 г ядки](/media/files/resized/article/654x358/146/e6a5e7c13e5605c183f18f4fd958a146-cecbf7181164f1e6335e412b10919f6d.jpg)
30 мин.
-
Порции: 5
С пасатор или миксер разбийте единия банан, тофуто, ванилията, бадемовото мляко и кленовия сироп. Потопете всяка филийка хляб в сместа, докато полепне добре от всякъде. Запържете в предварително загрятото на средна температура кокосово масло. Готовите филийки полейте с още малко кленов сироп и гарнирайте с нарязания банан. Поръсете със счуканите ядки по избор.
Снимка: iStock
Вижте още: