Меню
Готварство

Карамбола

25.01.2007г. / 11 27ч.
Аз жената
Карамбола

Карамболата е плод, който е златисто-жълт и напречно разрязан има форма на звезда. Чудесен е за декорация. Вкусът му е комбинация от ананас, слива и лимон.
Отглежда се още от древността в близкия и далечния Изток.
Избирайте твърди плодове с лъскава кора. Оставяйте ги да узреят на стайна температура. Когато добият кафяви участъци по ъглите плодът е узрял. След като са узрели могат да се съхраняват в найлонов плик в хладилник.
Нарежете плода напречно. Добавяйте го към плодови салати, декорирайте пилешки, свински и рибни ястия. Украсявайте напитки. Използвайте го за приготвяне на тарталети и сладко.
Карамболата е с високо съдържание на витамин C. Не съдържа натрий и холестерол и е с ниско съдържание на мазнини.

Коментирай