Меню
Готварство

Манго

06.02.2007г. / 11 46ч.
Аз жената
Манго


В зависимост от сорта мангото може да бъде зелено през жълто и оранжево до ярко-червено или червено виолетово. Вкусът му е пикантен и ароматен и наподобява комбинация от праскова и ананас.
Избирайте полумеки плодове с гладка повърхност. Наличието на черни петна е знак, че мангото е презряло, а зелените, че е все още зелено. Оставете го на стайна температура до пълното му узряване. Съхранявайте зрелите плодове в хладилник до няколко дни.
Консумирайте мангото прясно, леко охладено. Може да се направи на пюре и е подходящо за десерти, сорбета, сосове и конфитюри, а също е добра добавка за месо, риба или къри.
Мангото е с богато съдържание на натрий, бета каротин, витамини от групата на B и витамин E. Съдържа калций, желязо, калий, магнезий и мед. Без наситени мазнини и холестерол.

Коментирай