![1 и ½ чаши брашно
5 едри ябълки
1 и ½ чаши захар
5 яйца
1 бакпулвер
1 чаша счукани орехи
1 ванилия](/media/files/resized/article/654x358/337/0bcaa40eae45c0e830a904fe7064f337-8f24d3ca0501c8fdb2bdfe7fa8ec9cd9.jpg)
60 мин.
-
Порции: 10
Измийте, обелете и нарежете ябълките на ситно. Разделете жълтъците на яйцата от белтъците. Разбийте ги със захарта с помощта на миксер, докато стане пухкава смес. Към тях добавете внимателно брашното и бакпулвера. Разбъркайте и накрая прибавете и ванилията. Разбъркайте отново и добавете нарязаните ябълки и счуканите орехи. Разбъркайте, но този път с лъжица, за да се смесят и тези продукти с останалата смес.
Останалите белтъци разбийте на сняг. Добавете и тях към сместа и отново разбъркайте много внимателно с лъжица, за да остане сместа пухкава и мека. Изсипете в подходяща форма за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Снимка: iStock
Вижте още 10 есенни рецепти с ябълки