![Продукти:
600-700гр свинско месо
1 кг картофи
2-3 глави лук
7-8 печени чушки
домати от консерва
1 чаша бяло вино
черен пипер
чубрица
сол](/media/files/resized/article/654x358/8d6/cd6f7f1342d5566a0cad87ab11e608d6-744cc678a6a026a4c0310f3251997d3c.jpg)
Приготвяне: Нарязваме картофите и лука на кръгчета. Месото се нарязва на парчета, а чушките на лентички.
В глинен гювеч се реди ред картофи, ред лук, ред чушки, малко домати и посоляваме. Оваляното в черен пипер и чубрица месо се слага върху чушките. И повтаряме реденето, като завършваме с чушки. Пак посоляваме. Заливаме с малко вода и чаша вино. Печем във фурна около 3 часа.
Добър апетит!
Снимка: thinkstock