![150 г овесени ядки
50 г орехи
200 г нарязани плодове по избор
1 чаша прясно мляко
50 г кафява захар
1 супена лъжица чия
1 течна ванилия](/media/files/resized/article/654x358/78e/63e1eef7c64e610481ecb60eded9d78e-1829288f1a095e799ad68a890dbd45c0.jpg)
40 мин.
-
Порции: 6
Залейте овесените ядки с вода и ги оставете да престоят една нощ, докато попият течността и набъбнат. Разтворете и чията в малко вода, за да набъбне. Кипнете млякото на котлона. Към него добавете ванилията и захарта. Разбъркайте добре. Добавете ядките и разбъркайте. Пасирайте крема с пасатор. Продължете да разбърквате на котлона, докато се сгъсти. Към крема добавете разтворената чия.
Разпределете крема в чаши или купички. Украсете с нарязаните плодове. Поръсете с ореховите ядки. Сервирайте крема добре охладен.
Снимка: iStock
Вижте още: