Меню

Ябълков крамбъл ала френски тост

13 юли 2017 | 06:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 филийки франзела или 6 филии бял хляб (ръчен)
2 зелени ябълки, обелени
1 чаша кафява захар
2 чаени лъжици царевично нишесте
6 яйца
2 чаши прясно мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
1 чаена лъжица канела
3-4 супени лъжици кленов сироп
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете филийките хляб на кубчета. Нарежете на кубчета и ябълките. В голяма купа смесете хляба, ябълките, кафявата захар и нишестето. Разбъркайте добре, за да се смесят.

В отделна купа смесете яйцата, млякото, ванилията, канелата. Разбъркайте с телена бъркалка. Залейте хлебната смес с течната смес. Отново разбъркайте добре с дървена лъжица.

Изсипете сместа в намазнена правоъгълна тава за печене. Разпределете я добре, докато се разпространи до всички ръбове на тавата. Залейте с кленовия сироп. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

След като крамбъла е готов, нарежете го на правоъгълни порции. Сервирайте поръсен с пудра захар.

Снимка: Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай