Меню

Домашен шоколадов крем с бадеми

19 юли 2017 | 10:37 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 мл течна сметана
400 мл прясно мляко
1 бр. натурален шоколад
100 г масло
100 г захар
100 г бадеми
3-4 супени лъжици брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 ванилия
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Настържете шоколада. На водна баня разтопете маслото като разбърквате непрекъснато. След като се разтопи в него добавете настъргания шоколад и продължавайте да разбърквате непрекъснато, докато сместа стане гладка. Свалете от огъня. Към сместа прибавете брашното отново с разбъркване, за да не се получат бучки.

Прибавете ванилията, какаото и захарта, разбърквайки. Ще се образува пухкава смес. В тенджера на котлона загрейте млякото до степен преди да кипне. На тънка струя излейте млякото към останалата смес като внимателно разбърквате. Върнете тенджерата на котлона и оставете да заври. Разбърквайте от време на време, за да не загори кремът по дъното на тенджерата. Свалете от огъня след като започне да се сгъстява леко.

Охладете крема като отново разбърквате от време на време. Междувременно с миксер разбийте сметаната на пяна и я добавете към шоколадовата смес като внимавате сметаната да не спихне. През това време счукайте бадемите. Прибавете ги към крема. Разпределете го в подходящи чаши за сервиране и го охладете за няколко часа в хладилника.

Снимка: Pixabay

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай