Меню

Ризото със скариди и куркума

13 ноември 2017 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г скариди
2 чаши ориз
3 супени лъжици олио
1 глава лук
1 пакет замразени зеленчуци 
2 скилидки чесън
1 чаша течна готварска сметана
2 супени лъжици балсамов оцет
3-4 щипки зелен кориандър
4 супени лъжици соев сос
1 щипка сол
1 щипка куркума
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза в съотношение 2:1 в подсолена вода, докато набъбне, но не го преварявайте. Отцедете го и го сложете в голям дълбок тиган, в който предварително сте загрели 2 супени лъжици олио. Запържете ориза в него и разбърквайте.

Извадете го. Добавете още една супена лъжица олио и в него запържете ситно нарязаните лук и чесън. Добавете и замразените зеленчуци. Разбърквайте ги в продължение на няколко минути, докато омекнат. Към тях добавете скаридите. Разбъркайте за още няколко минути.

Върнете ориза в тигана. Залейте със сметаната, соевия сос и балсамовия оцет. Прибавете и куркумата и отново разбъркайте. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания кориандър.

* Рецептата може да се изпълни по желание и без зеленчуците.

Снимка: iStock

Всички наши вкусни рецепти можете да проследите на страницата ни във Фейсбук - "Ръкохватки - лесни рецепти"

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай