Меню

Печена пуйка

21 май 2007 | 10:49 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Средно голяма пуйка 
100 г краве масло 
1-2 глави кисело зеле 
сол 
черен пипер 
за пълнежа: 
1 чаена чаша ориз 
дреболиите от пуйката 
1 кубче бульон “Галина Бланка” 
стафиди 
1 глава лук 
сол 
черен пипер
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Измийте и посолете пуйката. Поръсете я с черен пипер и я печете в силна фурна до зачервяване. Вместо с фолио увийте пуйката със зелеви листа/от онези, които няма да използвате за сармите/. Намалете фурната и допечете пуйката. Ако решите да я пълните, задушете лука, нарязан на ситно, добавете ориза и нарязаните, предварително сварени дреболии. Залейте с 300 мл бульон, добавете стафидите, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Когато оризът поомекне, свалете го от огъня. 

Напълнете пуйката, зашийте и увийте в зелевите листа. При печенето от време навреме поливайте със соса. За аромат в тавичката сложете една дюля и сушени сливи.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай