Сьомгата се измива, посолява и поръсва с черен пипер на вкус. Вече овкусените котлети се слагат във фолио, а след това върху тях се поставят киселите краставички, нарязани на дълги ленти, добавя се малко масло и копър. Фолиото се затваря и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути. Поднася се с изстудено бяло вино и е перфектно ястие за топлите летни вечери.

* * * 

Рецептата е бърза, лесна и много вкусна. Подходяща е за дамите, които обичат да готвят, но често са затрупани с различни ангажименти и не им остава време да се развихрят в кухнята. Точно това е и причината това да е една от любимите рецепти на Деляна Маринова, водещата на предаването „Фамилно“ по Bulgaria ON AIR.

Самата Джуджи признава, че рядко има възможност да отдели повече време за приготвянето на по-сложно ястие и когато е в настроение за по-нестандартна лека лятна вечеря, винаги залага на котлети от сьомга на фурна. Ако пък не сте почитатели на сьомгата, спокойно може да я замените с лаврак или ципура.

Снимка: личен архив