Меню

Ябълков пай

8 юни 2007 | 16:07 | Аз жената
Добави в любими
Ябълков пай

Приготвяне

Плънка:
2 кг ябълки се обелват и се настъргват на ренде; към тях се прибавя 1 чаена чаша кристална захар. Така получената смес се слага в тенджера или тиган, на слаб огън и се оставя да ври 15-20 минути.
Тесто: 250 г маргарин или масло се смесват с брашно /3-4 ч. ч./, 6 ч. л. вода, 1 ч. л. оцет и щипка сол.

Приготвяне:
Омесва се масленото тесто на дървена повърхност и ако е необходимо се добавя брашно, докато тестото не залепва за повърхността. Тестото се разделя на 2 части и се разточват 2 кори, дебели 7-10 мм. Едната кора се слага в тава, като кората трябва да достига на нивото на ръба на тавата. Поръсват се отгоре 3 натрошени обикновени бисквити и се добавя изстиналата ябълкова смес. Отгоре се покрива с другата кора като краищата се притискат с ръце и излишното се отстранява. С вилица набучваме повърхността и печем в предварително затоплена фурна до леко златисто.
Оставя се да изстине и престои няколко часа и се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
li239 ( преди 10 години )