Меню

Баба гануш

3 октомври 2018 | 14:40 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
2 големи патладжана
4 с.л. сусамов тахан
3 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
щипка захар
няколко стръка магданоз
1 ч.л. пресен риган
4 с.л. зехтин
сол на вкус
40 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Загрейте добре грил тигана, като сложите и няколко капки олио или зехтин. Запечете нарязания на кръгчета патладжан. Ще му трябват около 10 минути за всяка страна. След това поставете изпечения патладжан в купа или тенджера и покрийте, за да се задуши.

Патладжаните може да запечете и във фурната с малко мазнина, ако не разполагате с грил тиган. След това ги сложете в кухненски робот или блендер и прибавете към тях останалите съставки. Смелете до получаването на гладка смес. Сервирайте баба гануша в подходяща купичка и за финал капнете малко зехтин и магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай