Меню
Готварство

Коктейл Плодов фреш

17.06.2007г. / 07 09ч.
Аз жената
Коктейл Плодов фреш

Продукти:
3 топки сладолед “Горски плодове”
150 мл сок “Горски плодове” (100 %)
5-8 мл гренадин (концентрат от нар)
бита сметана
бъркалка, 2 сламки и висока чаша.

Продукти:
Във висока купа поставяме сладоледа и сока и разбиваме добре с пасатор.
Сместа изсипваме в чашата. Леко под наклон държим чашата и наливаме гренадина – ефектът, който се стараем да се получи е – гренадинът е тъмно червен и по-тежък и гъст, той трябва да е на дъното на коктейла – получава се страхотен преливащ нюанс. Слагаме 2-3 ледчета, роза сметана на повърхността (по желание и една прясна малинка), слагаме и бъркалката, режем едната сламка с 2 см, за да стане по-къса от другата – и ги поставяме вътре в чашата. :)

Коментирай