![¼ чаша майонеза
3 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица лимонов сок
1/8 чаша зехтин
½ чаша нарязана чушка
1 малка тиквичка, нарязана на кръгове
1 червен лук, нарязан на колелца
1 домат, нарязан на колелца
2 питки чабата (или обикновени филийки)
½ чаша натрошено сирене](/media/files/resized/article/654x358/759/89b4fee0b7ccf96645e9b943bbf20759-f7e76a253f511ef03b0438647c96207f.jpg)
60 мин.
-
Порции: 2
В купа смесете майонезата, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте и охладете в хладилник за 1 час.
Стоплете скарата или грил-тигана. Намажете със зехтин. Изпечете тиквичките, доматите, чушките и лука на скарата. Печете по няколко минути от всяка страна.
Намажете хлебчетата (филийките) с майонезената смес от двете им страни. Поръсете с натрошено сирене. Поставете хлебчетата върху скарата за няколко минути да се запекат и сиренето леко да се разтопи.
Напълнете сандвича с продуктите и сервирайте топъл.
Снимка: iStock
Вижте още: