Меню
Готварство

Печен крем с плодове

19.06.2007г. / 22 56ч.
Аз жената
Печен крем с плодове

Продукти:
200 г сух козунак (или остатъци от кекс, сух хляб)
50 г краве масло
50 г бисквити
500 г плодове (кайсии, праскови)

Приготвяне:
Козунакът се нарязва на малки кубчета, поставят се в тавичка и се запичат заедно с маслото до светло кафяв цвят. Плодовете също нарязани на дребни парчета се овалват в смлени бисквити и се прибавят към козуначените кубчета. Запичат се до омекване. Заливат се с крем приготвен от 1 л прясно мляко 1 1/2 ч. ч захар, 3 жълтъка, 3с. л брашно, ванилия. Сместа се пече при 180 градуса за около 20 мин. Сладкишът се намазва с разбитите на твърд сняг 3 белтъка с 6 с. л. захар, ванилия, и отново се запича само отгоре до леко порозовяване на белтъка.

Коментирай