- 
					
				
Порции: 6 
		
Приготвяне:
 на крема:
 В малка    купа се смесват сиренето маскарпоне, пудрата захар и 1 с л портокалов    ликьор. Към тази смес се добавя разбитата с миксер    сметана.
 на пюрето:
 Ягодите се    разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта    и портокаловия сок. Пюрето се прехвърля в плитък съд.
 на тирамисуто:
 Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре    и се нареждат на дъното на формата. Заливат се със 120 мл от пюрето и    половината от сметановия крем. Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и    крем, за да се получи втори пласт. Горният пласт се заравнява с шпатула    (лопатка). Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се    напоят бисквитите и да се стегне. Преди поднасянето се наръсва с какао и/или    настърган шоколад, украсява се с ветрило от    ягодки.
Снимка: istock