Меню

Салата с яйца, гъби и майонеза

9 април 2019 | 06:05 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 твърдо сварени яйца
200 г пресни печурки
1 малка глава стар лук
2 скилидки стрит чесън
копър за поръсване
сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
1/2 чаша майонеза
1 с. л. дижонска горчица
2 ч. л. лимонов сок
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте голям тиган и сложете в него 3 с. л. олио или зехтин. Задушете нарязания на ситно лук и стрития чесън, а след това прибавете и гъбите, които също трябва да са наситнени. Когато станат златисти (внимавайте да не прегорите лука) може да махнете тигана от котлона.

Прехвърлете сместа в купа и оставете за няколко минути да се охлади. Прибавете нарязаните яйца, дресинга и разбъркайте добре салатата, която може да е на стайна температура или леко охладена. Може да я гарнирате с кошнички от тесто, върху хрупкав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай