Меню

Пилешки гювеч

6 октомври 2019 | 06:26 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6-7 пилешки подбедрици или пилешко месо по ваш избор
4 моркова
1 голяма глава лук
6 скилидки чесън
1 и 1/2 кг картофи
1 л пилешки бульон
1 с.л. брашно
сол, черен пипер на вкус
2-3 листа сушен дафинов лист
80 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Обезкостете месото и го нарежете на по-малки парчета като за манджа. По желание може предварително да го сварите и така ще може да ползвате и бульона от него. В добре загрята дълбока тенджера сложете мазнината и запържете месото до златисто от всички страни (около 6 мин). Отделете го в чиния и в същата тенджера прибавете нарязаните лук, моркови, чесън. След около 6-7 минути върнете месото при зеленчуците и добавете нарязаните картофи, подправките. В чаша сипете малко от бульона и го разбийте с малко брашно. Добавете го заедно с останалите в тенджерата. Гответе гювеча до готовност на месото и картофите.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай